Sztárok inspirálta otthonok- Meghan Markle, mielőtt hercegné lett…

Sokszor csodálva, és egyben irigykedve figyeljük a sztárok dollármilliókba kerülő otthonait, vágyakozva nézegetjük a képeket, és közben arra gondolunk: nekünk soha nem lesz hasonló… Arra valóban nem sok az esély, hogy egy hétköznapi ember – hétköznapi fizetéssel óceánra néző 2000 négyzetméteres villát vásárol magának hétvégi háznak, de – határozottan állíthatom – hogy a stílus nem pénz kérdés! …

folytatásért katt. a linkre! 

 

 

https://otthonokeskertek.hu/sztarok-inspiralta-otthonok-meghan-markle-mielott-hercegne-lett/

Ha megtetszik egy világsztár magazinban bemutatott lakása, könnyen elleshetjük annak legfőbb stílusjegyeit – csak figyelnünk kell a részletekre.

Meghan Markle – bátran kijelenthetem, hogy egyik legmegosztóbb női személyisége a sztárvilágnak. Sokan szeretik, és talán még többen kritizálják, egy valamit azonban határozottan ki merek róla jelenteni: fantasztikus stílusa van!

Mielőtt hercegné lett volna belőle, nagyon sokat posztolt instagramra, és blogot is vezetett, így ennek hála a pinteresten rengeteg képet találhatunk róla és korábbi otthonairól.
Kezdő színésznőként- a hollywoodi évek előtt- ebben a torontói házban élt… Semmi csillogás, semmi extrém ragyogás, ugye? Belül viszont már 100%-ban tükrözi Meghan kifinomult stílusát..

Nézzük, mégis mit tudunk ellesni tőle…

Színek

A lakás nagyon világos, ami főként annak köszönhető, hogy szinte kizárólag világos pasztellszíneket használ. A fehér a bézs, a greige, a barna különböző, visszafogott árnyalatai mind világossá, teszik a teret. Hogy a lakás ne válljon monotonná, nagyon ügyesen használja a fekete és a vörös színeket: egy kisebb falfelület sötétre festett /festetett- ami annak köszönhetően, hogy egy tükör több, mint fele felületet kitakarja, nem válik nyomasztóvá. Azt nem tudom, hogy könyveket borító vagy tartalom alapján válogat, de nagyon kreatívan csempészte be a 2 színt a dekorációba ezek segítségével! (valószínűleg a többi, színben nem harmonizáló borítójú kötet zárt tárolóban kapott helyet.  Feltűnő az is, hogy hideg színeket sehol nem látunk a lakásban!

Konyha

Nem hatalmas, semmi extra design, mégis teljesen harmonikus, azt hiszem, bárki szívesen elfogadná, nem mellesleg akár egy panellakásban is kivitelezhető!
– fehér, zárt konyhabútor azonos színű munkalappal és rengeteg tárolóval, így semmit nem kell pulton szem előtt hagyni – ettől rendezett, ltisztult hatást kelt a helyiség.
–  a fehéret világos fa színekkel töri meg: nyitott tárolók a felső szekrény alsó részében, fa reggelizőpult.
– színben harmonizáló bézs kőhatásű csempe a munkafelület mögött
– szintén fehér járólap
Ezt a letisztultságot ipari bárszékekkel töri meg, bár ha jól megnézzük, az ülőke kényelmes, fehér párnázatot kapott… Ezekkel harmonizálnak a falakon elhelyezett fekete-fehér képek.

Fürdő


Egy viszonylag kis méretű, wc-vel, mosdóval és káddal felszerelt fürdőszobában a lehető legpraktikusabb megoldás a világos színek használata, amit Meghan fekete csapokkal hangsúlyozott. A nagy felületű tükör itt is tágítja a teret, a tükrös szekrény pedig praktikus tároló.

Háló


Természetesen a lakás eddig bemutatott stílusjegyei a hálószobában a folytatódnak: fehér ágynemű és fehér sűrű szövésű függöny, világos bézs falak, fa ágykeret és dekoráció, fehé váza és fekete fehér kép.. A nagy tükör a hálóban nem feltétlenül előnyös, azt az érzetet keltheti, hogy nem vagyunk egyedül a szobában, viszont nagyon jól tágítja a teret és szórja a fényt, így még világosabb lesz a helyiség.

Nappali


Itt sem a hatalmas tér, vagy a drága kiegészítők azok, amik megragadják az ember szemét, hanem a harmónia. Egy puha, világos sarokkanapé, amit a két örökbefogadott kutyus miatt bézs plédekkel takar, fekete és fehér képkeretek – itt talán már feltűnik egy kicsit több szín a posztereken, de itt sem zavaróan és dominánsan, egy nagy zöld szobanövény a természet jegyében és a már említett sötét fal a tükörrel.  Még az orchidea is fehér – a háttérben pedig a már említett piros színben pompázó csokor.

Étkező és előtér


Fehér, bézs, és természetes földszínek – némi pirossal kiegészítve. Mivel nagyon nehéz volt olyan fotót találni, amin a 2 kutyus ne szerepelne, muszáj őket is megemlíteni. Meghan  „fogadj örökbe és ne vásárolj” hashtag-gel jelölte szinte  minden képét, amin két kis kedvence szerepel…
De visszatérve a lakáshoz, itt már kicsit bátrabban használja az anyakokat színeket és stílusokat. A tükörről már többször esett szó, teljesen távol áll a lakás fő hangulatától, mégis, mivel az az egyetlen olyan pont az interiorban, ami ennyire kiugróan figyelmfelkeltő, a lakás központi elemévé válik.
Az étkezőben egy márvány lapú, ovális asztalt láthatunk, mellette pedig 2 különböző stílusú széket, melyeket egy szőrmével tesz lággyá és még kényelmesebbé.
Az egyetlen nagy, élénk színű kiegészítő a – szintén fehér- lépcső előtti rongyszőnyeg, ami otthonossá teszi a belépők elé táruló teret.

Dekoráció és kiegészítő


Ha végignézzük a fenti képeket, biztos feltűnik mindenkinek, mi az, amit szinte minden helyiségben dekorációs elemként használ Meghan.
Bazsarózsa minden mennyiségben  fehér, pasztell és élénk rózsaszín színben
Könyvek, könyvek, könyek és könyvek
A többi kiegészítő: a vázák, illatosítók, gyertyák is mind világos színben jelennek meg.

A lakás képein végignézve az első szó, ami nekem eszembe jut, az a harmónia. Aztán jön a többi gondolat: a lágyság, a visszafogottság, a nőiesség,…

Ha össze szeretném foglalni 3 pontban, mire figyeljünk, ha egy Meghan Markle inspirálta otthont szeretnénk, akkor a következők lennének azok:

1, Válasszunk egy világos színt és annak árnyalatait, ami a lakásunk minden helyiségében dominálni fog!
2, Csak azokat a tárgyakat tároljuk szem előtt, amikkel dekorálni is szeretnénk, ezek szintén egy -domináns – szín árnyalatiban jelenjenek meg!
3, Ha kicsi és sötét a lakásunk, használjunk tükröket! Világosabbnak és tágasabbnak fog hatni a tér!

Úgy gondolom, ha a fentiek alapján vágunk bele egy lakásfelújításba, biztosak lehetünk benne, hogy elégedettek leszünk az eredménnyel. Bár ahány ember, annyi stílus…

Ha tetszett a cikk, ha szeretnétek még más sztárok otthonáról is inspirációs cikket olvasni, írjátok meg kommentben az oldal alján!

képek forrása: @pinterest