Rólam

Henczi Nóri - akit a Designora név takar

Henczi Nóri vagyok,
LOSZ – Lakberendezők Országos Szövetsége tervező tag, lakberendezéssel, digitális 3D látványtervezéssel foglalkozom.

Biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan élünk úgy, hogy megvásárolunk egy lakást vagy egy házat, aminek a kiválasztásában az igények mellett az anyagiak is hatalmas szerepet játszanak. Abban is biztos vagyok, hogy sokszor kell kompromisszumot kötnünk, és bár nem sikerül a tökéleteset megvásárolnunk, tudjuk, hogy némi változással elérhető lenne az Álomotthon. Mégsem merünk belevágni, nem tudjuk, hogyan…

Meggyőződésem, hogy minden ház, minden lakás, minden alaprajz egy lehetőség, és mindenkinek olyan otthonba kellene hazatérnie, amit igazán magáénak érez, ami az ő igényei és szokásai szerint van berendezve, ahol a bútoroktól a dekorációig minden a lakó személyiségét tükrözi.

Mivel a házak, a lakások általában nem egy személynek adnak otthont, és mivel mind más és más személyiségek vagyunk, gyakran kaotikussá válik a berendezés.

Lakberendezőként célom, hogy segítsek olyan praktikus otthonokat kialakítani, amelyet minden lakója magáénak érez, tükrözi mindenkinek a személyiségét, ahol a különböző stílusok harmonikusan simulnak egymáshoz.

Milyen stílusban tervezek?

Sokáig nem tudtam konkrétan meghatározni a saját stílusomat. Úgy gondolom, vannak lakberendezési irányzatok, amik nagyon jól variálhatók, a lényeg a harmónia, hogy a belső tér a lakók személyiségét tükrözze. Legjobban az indusztriális és a biofil designt szeretem, de közel áll hozzám a japandi és a skandináv is. Úgy gondolom, a fenti stílusok  bizonyos elemeit keverve különleges otthont teremthetünk.

Szeretem a fa természetességét matt fekete fém anyagokkal kombinálni, a földszíneket,  a téglamintázatot, a fehéret és a szürkét, a nagy, egybenyitott tereket és a növényeket –  a cserepeseket, a minőségi műnövényket, a növényfalakat.

Munkáimra visszatekintve feltűnt, mik azok az elemek, amiket szinte minden projektbe beletervezek, és bár lehet, hogy a végleges verzióban ezek nem maradnak 100%-ban benn, mégis megmutatta, ki is vagyok én, mint lakberendező.

Villámcsapásként ért a felismerés, hogy az én stílusom – bármennyire is furcsán hangzik – az indusztriális és a biofil keveréke, amit INDUSRIOFILként határozok meg.
Alapvetően egy modern berendezést képvisel, mely a két kedvenc stílusom fő, egymással harmonizáló karaktereit ötvözi. Részletesebben a stílusról itt olvashatsz:  https://designora.hu/industriofil/

És hogy hogy lettem lakberendező?

Már tizenéves korom óta észrevettem, hogy miként lehetne szebbé és praktikusabbá alakítani a helyiségeket. Éjszakába nyúlóan rajzoltam az ötleteimet…Hosszú ideig más területeken tevékenykedtem, mint pedagógus, rendezvényszervező és értékesítő dolgoztam, de újra és újra felbukkant egy, az egyik kedvenc sorozatomban hallott párbeszéd a fejemben, amiben Hetty King és Olivia Dale beszélgetnek az utóbbi kissé hóbortos, feltaláló férjének jövőjéről. Hetty néni banki alkalmazottként látta volna szívesen sógorát, Olivia viszont párja kreativitásának kibontakozását támogatta.

A párbeszéd röviden:

Hetty King: “Az ember nem érezheti magát mindig jól…!”
Olivia Dale: “Nem, de rosszul sem érezheti mindig magát…”

Ez az a párbeszéd, ami az élet minden területére igaz: legyen szó akár a munkánkról, akár az otthonunkról! Emiatt a párbeszéd miatt döntöttem úgy, eljött az ideje, hogy az álmom valóra váltsam, és a hobbiból hivatás legyen: lakberendező iskolákat végeztem, azóta is folyamatosan képzem magam tanfolyamokon, workshopokon, kiállításokon. Végre megtaláltam a helyem: az álmom lett a hivatásom!

Legyen szó online vagy személyes konzultációról, tervezésről, tanácsadásról, vagy ha még azt sem tudod pontosan, mire lenne szükséged, de elakadtál, keress bizalommal, hogy együtt megvalósíthassuk álmaid

otthonát!

DÍJAIM

Az év lakberendezője pályázat 2023.
RAVAK támogatói különdíj otthon kategóriában

Az év fürdőszobája pályázat 2024. 
LAUFEN támogatói különdíj
Közönségszavazás II. helyezés

 

FUN FACTS – pár érdekesség rólam

* egy 5 éves kisfiú édesanyja vagyok
* imádom a sebességet – előbb volt motorom, mint autóm: 10 év után adtam el Honda CBR600F sportmotorom
* 2:03:43 Ennyi idő alatt futottam félmaratont
* 20 évig versenyszerűen kézilabdáztam