Karácsonyi filmes otthonok

Az ünnepi időszakban végeláthatatlan a karácsonyi filmek sora, amikben a lehető legkülönbözőbb, karakteres, ünnepi díszbe öltözött otthonokkal találkozhatunk.

Neked melyik a kedvenced?

Reszkessetek, betörők!

Mi mással kezdhetnénk a sort, ha nem a lassan örök klasszikusnak számító McCallister-házzal. Igazi karácsonyi hangulatot idéz minden egyes eleme, a falszínek, a tapéta, az ágynemű,… sorolhatnánk még hosszasan, milyen aprólékosan kidolgozták a karácsony-feelinget ebben a házban.

Kiváncsi lennék azonban, milyen érzés lehet a forró nyári délutánokat eltölteni ennyire karakteres épületben! Valljuk be, ami az ünnepek alatt szívmelengető, az az év többi időszakában már túlzásnak hathat. Nem véletlen a mondás: a kevesebb néha több – épp ezért ne irigykedjünk, ha nem sikerül saját otthonunkba ilyen szinten megidézni az ünnepet –  valószínűleg egy teljesen lakberendezési átalakításra lenne mindannyiunknak szüksége ehhez.

Az viszont tagadhatatlan, hogy a filmet nemcsak a cselekménye miatt nézzük évről évre az ünnepek alatt, hanem az otthon varázslatos hangulata miatt is. Hisz tudjuk, nincs Karácsony Kevin nélkül….

 

 

Holiday

Azt hiszem, egy másik nagy kedvenc karácsonyi filme otthon a Rosehill Cotage. Bár a házban az ajtódíszen kívül alig látni ünnepi dekorációt, a színekben sem dominál harsányan sem a vörös, sem a zöld, mégis a meleg színek, a kandallók, a vastag plédek miatt mégis érezzük a karácsony szellemiségét.

Kőkemény család

Bár nem egy klasszikus karácsonyi filmről van szó, mégis ház miatt feltétlenül fel kellett kerülnie a listára. A ház ez előző két otthon keveréke, grandiózusságában a Reszkessetek, betörők helyszínével, stílusában pedig a Holiday kőházával száll ringbe. Az épületbe lépve a belső terek elosztása, a lépcsőház a nappali nekem rögtön Kevinék otthonát juttatta eszembe, míg a konyha stílusa  a Surreyben álló kőház  hangulatát idézi.

képek forrása: Pinterest