Ha unod a Halloween őrületet…

Dekorációk terén soha ne a trendeknek akarjunk megfelelni, sokkal fontosabb, hogy azt tartsuk szem előtt, hogy mi az, amiben mi jól érezzük magunkat, ami hozzánk közel áll, ami a mi stílusunkat tükrözi. És ha a Halloween épp nem tartozik a kedvenc ünnepeink közé, nem kell magunkra erőltetni ezt a hagyományt.
Az október – novemberi időszak egyértelműen az természetről szól: a sárguló, lehulló levelek, a különböző szezonális zöldségek és gyümölcsök között mindig kiemelt szerepe volt a tököknek, akár a dekoráció, akár az őszi menü részeként kapott szerepet. Könnyen túl tudunk lépni azonban a zöldség Halloween-hez kapcsolódó viszonyán, ha nem eredeti színében jelenítjük meg, hanem a narancsos okkersárga helyett fehér és halványszürke, vagy bármilyen más pasztellszínű dekorációs tököt választunk! Tökéletesen illeszkedni fog egy neutrális, természetközeli dekorációba, így kompromisszomot kötve, a növény eredeti karakterét sutba vágva egy kellemes őszi, tél eleji dekorációt hozhatunk létre.

Ha nem szeretnénk Halloweenre hangolt dekorációt az otthonunkba, akkor ebben az időszakban használjuk elsősorban a természet elemeit! Rengeteg termés, szárított növény, szeletelt fa, kéreg, színes levél és toboz áll ilyenkor rendelkezésünkre, használjuk őket bátran! Szinte minden enteriőrbe beilleszthető, legyen szó egy modern otthonról, egy glamour stílusú belső térről, egy skandináv vagy épp mediterrán hangulatú otthonról.

Október végén, az óraállítást követően, amikor a késő délután már inkább estének nevezhető, egyre inkább kezdünk az ünnepi időszakra hangolódni, így teljesen megállja a helyét az olyan dekoráció is, ahol őszi növényeket, virágokat led szalagokkal kombinálunk. Egy kicsit még ősz, de már érezni benne a tél közelségét, már megjelenik a varázslat.

 

A mohák, zuzmók és mécsesek kombinációja is tökéletesen illeszkedik z késő őszi – kora téli időszakhoz, hiszen a növényeknek és  fényeknek köszönhetően a természet közelségét hozzák be otthonunkba egy cseppnyi ünepélyesség kíséretében. Ez a párosítás annyira sokrétű, hogy a lehető legkülönbözőbb szerepekben is megállja a helyét. Nemcsak lakásunk dekorálására használhatjuk, hanem akár egy esküvő dísze is lehet, de gyakran láthatjuk együtt a két elemet Halottak napi koszorúk részeként is. Bár egymástól nagyon távol álló területeken alkalmazható, mégsem érezzük úgy, hogy erőltetett lenne bármely szerepben.

Dekorálás során soha ne az aktuális trendeknek akarjunk megfelelni- kivétel, ha az aktuális trend valóban a mi stílusunk. Ahogy minden embernek, úgy minden otthonnak is megvannak a fő karakterjegyei, amire ha rá szeretnénk húzni egy merőben eltérő dekorációt, akkor attól feszélyezve fogjuk érezni magunkat.

Így, kedves Anti-Halloween érzetűek, nem kell azért kellemetlenül éreznetek magatokat, mert nem szívesen díszititek otthonotokat tökökkel és csontvázakkal, sőt, az is teljesen elfogadható, ha nem alkalmaztok semmilyen évszaknak – ünnepnek megfelelő díszítést sem!

 

képek forrása: @pinterest