Ettől lesz luxus hatású a hétköznapi fürdőszoba!

Van egy icipici, vagy épp egy hosszú, de nagyon keskeny fürdőszobánk, és úgy érezzük, lehetetlen egy esztétikus és praktikus helyiséget kialakítani belőle?  Íme néhány tipp, amivel a legkisebb fürdőszobában is luxus hatást érhetünk el!

Attól még, mert egy helyiség kicsi, nem kell feltétlenül csúnyának is lennie! Ha az alábbi részletekre odafigyelünk, garantáltan örömmel fogunk elvonulni ebbe a helyiségbe.

Világos színek

Ha azt szeretnénk, hogy fürdőszobánk a lehető legtágasabbnak hasson, használjunk világos burkolatot! Ha a padló kicsit sötétebb, mint a falak, azzal a stabilitás érzetét kelthetjük, de semmiképp ne válasszunk sötét színű járólapot sem! Választhatunk fehér, kicsit hidegebb vagy melegebb árnyalatú burkolatot aszerint, hogy milyen stílusú a lakásunk többi része, a lényeg a világos árnyalaton van. Legelőnyösebbek ilyen szempontból a fehér és krém árnyalatai, de például egy nagyon világos pasztell zölddel és elérhetjük ugyanezt a hatást.

Homogén felüleletek

Lehetőleg válasszunk olyan csempét, ami egyszínű, esetleg nagyon halvány, árnyalatnyi mintázat van benne. Ezáltal is egységesebbé tehetjük a felületet, színazonos fugát használva pedig szinte el is tudjuk rejteni az illesztéseket. Ha lehet, 30×60-as méretű lapnál kisebbet ne használjunk, 60×60-as mérettel például nagyon szép hatást érhetünk el. Figyeljünk arra, hogy minél nagyobb lapokkal dolgozunk, annál több lesz a vágások során a leeső hulladék csempénk.

Fókusz az egyik falon

Ha szeretnénk színnel, mintával feldobni a teret, fókuszáljunk csak az egyik falra! Lehet ez a mosdó mögötti, vagy épp a zuhany egyik fala, gondoljuk meg, melyiket szeretnénk kiemelni, és itt használjuk az extra színt vagy formát!

Tükrök

A tükrök tértágító funkcióját valószínűleg senkinek nem kell bemutatni – ezért kis alapterületű fürdőszobákban kiemelt szerepet kapnak. Lehet, hogy fogmosáshoz és az arcápolási rutinhoz elég lenne egy kisebb tükör is, ha azonban egy nagyobb méretűt választunk, több szempontból is nyerhetünk: a tükröződő helyiség bár valójában nem lesz nagyobb, optikailag sokkal tágasabbnak hat, így kellemesebben fogjuk érezni magunkat a helyiségben. A nagyméretű tükröket ne a csempére ragasszuk, hagyjuk ki annak a helyét burkoláskor, így nem fog kiállni annak síkjából, amivel sokkal elegánsabb hatást érünk el, illetve az el nem takart csempe árát is megspóroljuk…

Tükrös szekrények

Bár a tükrös szekrényről sokunknak a régi műanyag borotválkozó tükrök jutnak eszükbe, szerencsére ma már ennél sokkal esztétikusabb és minőségibb verziókat találhatunk. A nyitott részen tárolhatjuk a napi használatban lévő krémeket, a zárt szekrény pedig elnyel mindent, amit nem szeretnénk szem előtt tárolni. Ha előrelátóak vagyunk, alakíttassunk ki konnektort  szekrény belsejében, így anélkül tudjuk majd az elektromos eszközöket tölteni, hogy azokat a pulton kellene hagyni!

Tárolók

Ha pici a fürdőszobánk, használjunk ki minden lehetséges helyet, ahol a zsúfoltság elkerülése nélkül esztétikusan tudunk tárolót kialakítani! A mosdó alatti nyitott polc például lehet, hogy optikailag tágasabbnak mutatja a helyiséget, de ha emiatt a pulton kell tárolnunk a hajszárítót és a sminktermékeket, kosarakban a pult alatt a törölközőket, nem biztos, hogy a végeredmény is pozitív lesz. Ne feledkezzünk meg a wc tartály feletti hasznos részről sem, amit zárt szekrényként vagy nyitott polcokként is ki tudunk használni.

Mindig vegyük figyelembe, hogy a pinterest és insta képekkel ellentétben mi nem egy bemutató fürdőszobát tervezünk, hanem egy olyan helyiséget akarunk kialakítani, ami napi használatban van, ebből adódóan pedig a dekorációs kiegészítőkön kívül rengeteg egyéb dolognak is helyet kell találnunk!

képek forrása: @pinterest