A világ 10 legikonikusabb karácsonyfája

Miközben a világ ikonikus karácsonyfáinak Top10-es listájához kerestem a fákat, rá kellett jönööm, hogy a lehetetlenre válllakozom…  Tizes lista helyett inkább Top100-ban kellene gondolkodni, de még így is bőven lenne, ami kimaradna a szórásból. A New York-i Rockefeller óriástól a moszkvai mesebeli fenyőkig –  ezek azok a karácsonyfák, amelyekre minden évben kíváncsiak az emberek…

Figyelem! A lista vitára adhat okot…

Nem is olyan gigantikus a  Rockefeller Center előtt álló fenyő, sőt… realtív kicsi. Legalábbis, ha összehasonlítjuk azzal a sok ezer gigantikus példánnyal, amelyek megvilágítják a köztereket a világ nagyvárosaiban ebben az időszakban.

Tehát a világ karácsonyfái közül melyik a legikonikusabb? A DIYS közösségi kézműves webhely népszerűségi indexe rangsorolta a leghíresebb fenyőket számos tényező, köztük az Instagram hashtagek és a globális Google keresések alapján. És mivel a méret mindennél fontosabb, a barkács weboldal a fák magasságát és a díszítéshez szükséges csecsebecsék számát is figyelembe vette.

Az eredmények között van néhány nyilvánvaló – Rockefeller Center, Trafalgar Square –, de néhány meglepetés is. Tehát a riói lebegő jegenyefenyőtől a moszkvai Vörös téren a mesebeli jelenetekig íme a világ tíz legikonikusabb karácsonyfájának teljes listája:

1. Gubbio, Olaszország

 

Oké, ez szigorúan véve nem egy fa. Ez egy nagy mennyiségű világítás, amelyet minden évben az Ingino-hegy lejtőire telepítenek Gubbio városán kívül, Umbriában. De minden bizonnyal úgy néz ki, mint egy karácsonyfa, és toronymagasan vezet a listán.

2. Rockefeller Center, New York

Ezt a fat minden évben milliók csodálják a hatalmas Rockefeller komplexumban. Jelenleg mintegy 54 000 „Rockefellerchristmastree” hashtag található az Instagramon. Nagyon ikonikus.

3. Vilnius, Litvánia

Egy kevésbé ismert választás, amely minden évben egy rövid időre Litvánia egyik fő turisztikai látványosságává válik, a vilniusi Katedrális téren található karácsonyfa gyakran nyer díjat a káprázatos fényeiért.

 

4. Rodrigo de Freitas Lagoon, Rio de Janeiro

A világ legnagyobb lebegő karácsonyfája, a Rio de Janeiro-i Rodrigo de Freitas-lagúnában, általában 70 méter magasra, és közel egymillió LED-lámpával világítanak meg.

 

5. Capitol Hill, Washington D.C.

A hatvanas évek közepe óta minden évben nagy fagyújtási ünnepségre kerül sor a Capitolium-dombon. A fák általában minden elképzelhető árnyalatban villognak.

6. Zócalo, Mexicóváros

Mexikóváros főterét mindenféle extravagáns világítás és talmi díszíti karácsonykor. Középen egy 40 méter magas fa magasodik  a város felé.

7. Puerta del Sol, Madrid

A látogatók és a helyiek egyaránt özönlenek erre a királyi térre a spanyol fővárosban, hogy megnézzék az éves ünnepi fénykiállítást, amely mindig egy hatalmas, csillogó fa köré összpontosul.

8. Strasbourg, Franciaország

A strasbourgi Place Kléber karácsonyi vására önmagában is óriási attrakció, és ott vanmég  a kilenc tonnás, 30 méter magas fa is, amely mindenek felett áll.

9. Trafalgar tér, London

Körülbelül 8000 ember keresi a Google „Trafalgar Square karácsonyfáját” minden hónapban az ünnepi időszakban – és jó okkal: mindig borzasztóan gyönyörű.

10. Vörös tér, Moszkva

A Vörös tér kétségtelenül a legkarácsonyabb hely Moszkvában télen: van egy hatalmas jégpálya, van egy ünnepi piac, és természetesen van egy óriás karácsonyfa is. Majdnem olyan, mint egy tündérmese.

 

 

forrás: www.timeout.com