7 + 1 NEM TÖKÖS Halloween bejárati dekoráció

A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31-e éjszakáján, Mindenszentek katolikus ünnep előtti estén, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak. Legnagyobb hagyománya az Egyesült Államokban van, de jó ideje már egyre többen öltöztetik rémisztő és tökös dekorációba otthonaikat hazánkban is.

 

 

Mit tegyünk, ha unjuk a tököket, és valami igazán különleges dekorációt szeretnénk Halloween alkalmából a bejáratunkhoz? Az alábbiakban erre mutatok nektek kreatív példákat!

Figyelem!
Az alábbi dekorációkkal valószínűleg nemcsak a kóbor lelkeket fogjuk otthonunktól távol tartani, de  előfordulhat, hogy a csokiért kopogtató gyermekek is nagy ívben kerülni fogják házunkat!

Szellemek

Milyen dekoráció lenne autentikusabb Halloweenkor, mint a szellemek? Elkészítésük sem igényel nagy előkészületet: néhány drót, led szalag, egy-egy lufi, egy lepedő és kész is a kísértet! A hatást természetesen tovább fokozhatjuk gézből készített hálókkal, lámpásokkal – a hatás garantált.

Csontvázak és fekete madarak

Aki látta a Madarak című Hitchcock filmet, vagy aki nem is látta de már hallott róla, biztos vagyok benne, hogy ijesztőnek találja a bejárat körül gyülekező varjakat. Ha pedig ezek csontvázak vállán ülve várják a kedves látogatókat, garantáltan borzongva fognak bekopogtatni hozzánk.

Ember alakú zsákok

A hideg kiráz minden egyes embert, ha az ajtaja előtt egy fekete szemeteszsákot talál, ami a képen látható formában van becsomagolva. Még rémisztőbb, ha egy fehér pólyában lógó forma csüng az ajtónk előtt, amit pókok és pókháló ölel körül… Aprópó, pókok…

Pókok

Arachnofóbiában szenvedők garantáltan meg sem fogják kísérelni megközelíteni a bejárati ajtót, ha ilyen dekoráció fogadja őket.. Éjszaka némi led világítással az árnyékok miatt még rémisztőbb a hatás.

Denevérek

A legtöbb rémtörténet éjszaka játszódik, ahol a főhős ismeretlen terepen óvatosan lépked… A legrosszabbra felkészülve mégis az első szívmegállást mindig a hirtelen felröppenő (vagy inkább alászálló?) denevérraj okozza, ami elől síkítva menekül a rémült személy…

Boszorkányok és seprűk

Ha szeretnénk kicsit bohókásabbra venni a Halloweeni hangulatot,  a boszorkányok lesznek a megfelelő tematika számunkra! Készíthetünk vicces harisnyás boszilábakat a sövénybe vagy akár egy nagyobb virágcserépbe is, lógathatunk damillal banyakalapokat a mennyezetről, vagy az érkező vendégek járgányait szimbolizálva támaszthatunk az ajtó mellé cirókseprűket – kevésbé ijesztő, de hangulatos dekorációt alkothatunk!

Maradj távol!

 

Néhány kartontábla, fekete festék és kétoldalú ragasztó a rögzítéshez.. Létezik ennél egyszerűbb, költséghatékonyabb és egyben látványos Halloween dekoráció a bejárati ajtóhoz?

+1 az igazi Halloween-őrülteknek: Fotónyomtatás

Ha azt akarjuk, hogy garantáltan rendőrt hívjanak ránk a rémülettől Halloween éjszakáján, válasszuk ezt a megoldást! Mérjük meg pontosan a bejárati ajtónkat, keressünk pinteresten egy rémisztő nyitott ajtós képet, vigyük el egy nyomdába, majd a kész képet ragasszuk a bejárati ajtónkra! Garantálom, hogy az utca, de az is lehet hogy a város is évekig emlegetni fogja a dekorációnkat!

képek forrása: @pinterest

Henczi Nóra
Designora Design – www.designora.hu – hello@92.118.24.129